skip to content

< Previous article   Next item >

Cei cinci romani care au stralucit la Paris: Ionescu, Cioran, Eliade, Brancusi si Enescu

Cei cinci romani care au stralucit la Paris: Ionescu, Cioran, Eliade, Brancusi si Enescu from Dan- Silviu Boerescu

Price per copy:
Lei 19 / € 6,50
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Available

Category: Bücher
Pages / Format: 158 S.; Softcover/Paperback
Edit year: 2018
Publishing House: Integral
Language: Rumänisch
ISBN: 9786069920794

Inca de la jumatatea secolului al XIX-lea, tinerii romani plecau la Paris ca sa uimeasca elitele din „Orasul Luminilor".
Traditia a continuat si in prima parte a secolului XX si o noua pleiada de personaje uimitoare cu radacini valahe, moldave si transilvane au luat cu asalt Capitala Frantei.

Intre ei, titanul teatrului absurd – Eugen Ionescu (a carui mama era ea insasi frantuzoaica), filosoful Silogismelor amaraciunii – Emil Cioran (cel care a copilarit la Coasta Boacii ajungand sa fie considerat cel mai mare stilist al limbii franceze moderne), marele istoric al religiilor Mircea Eliade (care a revenit anual de la Chicago, pentru vacante, la Parisul atat de iubit din tinerete), sculptorul de geniu al Pasarii Maiestre – Constantin Brancusi (al carui atelier se afla acum, reconstruit, in fata Muzeului Beaubourg) si muzicianul fabulos George Enescu (compozitorul operei Oedip si cel mai mare violonist al timpului sau)... Cu totii au avut, insa, biografii controversate, cu ciudatenii incredibile, slabiciuni omenesti mai mult sau mai putin condamnabile si, uneori, derapaje greu de explicat!

Similar items that might interest you: