skip to content

Cocosul decapitat

Cocosul decapitat von Eginald Norbert F. Schlattner, Nora Iuga

Preis pro Stück:
Lei 65 / € 14,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 469 S.; H 20 cm / B 13 cm, Broschiert
Erscheinungsjahr: 18.04.2019
Verlag: Bonn/Hermannstadt, Schiller Verlag
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9783946954576

Traducere de Nora Iuga

In ziua de 23 august 1944, in orasul Fagaras, eroul cartii (nimeni altul decat autorul la varsta de 16 ani) se pregateste sa fie gazda serbarii de incheiere a scolii. In asteptarea petrecerii, pe care si-o dorea atat de mult, autorul retraieste in amintire anii de razboi de-a lungul carora tihna orasului din inima Ardealului, cu lumea lui atat de pestrita etnic si totusi atat de pasnica, fusese spulberata de naprasnica rafala istorica. Armonia etnica a comunitatii se destramase, prieteniile se rupsesera, dusmaniile rabufnisera, in acei ani, fostii colegi devenisera dusmani, iar fostii dusmani devenisera aliati. Petrecerea are in sfarsit loc, dar este intrerupta de sirenele de alarma si de vuietul raidului aerian. Totul culmineaza cu comunicatul regelui catre tara, anuntand trecerea Romaniei de partea armatei sovietice si arestarea maresalului Antonescu.

Strabatut de laitmotivul cocosului decapitat – simbol al permanentei amenintari care in final devine realitate – romanul lui Eginald Schlattner este o poveste adevarata despre iubire si ura, prietenie si lasitate, tradare si devotament.

Eginald Schlattner s-a nascut la 13 septembrie 1933 la Arad. A crescut si si-a petrecut tineretea in Fagaras printre etnii diferite: romani, maghiari, germani, evrei, armeni si tigani. Scoala a urmat-o la Sibiu, Fagaras si Brasov.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: