skip to content

Intre Hitler, Stalin si Antonescu

Intre Hitler, Stalin si Antonescu von Paul Milata
Germanii din Romania in Waffen-SS

Preis pro Stück:
Lei 80 / € 23,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 447 S.; gebundene Ausgabe
Erscheinungsjahr: 31.07.2018
Verlag: Schiller Verlag
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9783946954309

63 000 de etnici germani din România au fost membri in Waffen-SS. S-au înrolat voluntar? De ce au intrat în Waffen-SS? Au preferat Waffen-SS serviciului în armata româna? În ce unitati Waffen-SS au luptat? Câti au cazut în lupta? Câti au fost implicati în crime împotri- va umanitatii? Ce rol a avut SS pe teritoriul României? Numai 30 la suta dintre recrutii Waffen-SS s-au întors în tara, cei rama si în Germania creând bulgarele de zapada care a dus la avalan sa exodului german. Începând cu 2006, subiectul a devenit o tema contestata politic în România, la aceasta contribuind si lipsa cercetarii. Lucrarea a fost publicata în 2007 în germana si 2018 în româna.

RECENZII

"Lucrarea curajoasa, echilibrata si foarte bine documentata abordeaza un subiect neglijat de istorici timp de decenii. (...) scrisa într-un stil clar, inteligibil si elegant." (Deutsche Welle)

"(...) lucrarea standard despre un capitol întunecat din istoria ger- manilor din România" (Zeitschrift für Siebenbürgische Landeskunde)

"O lucrare decisiva care ne-a avansat în mod substantial cuno stiintele asupra acestui subiect". (East Central Europe) "... de recomandat, fara nici o retinere". (Sehepunkte)

Paul Milata a absolvit liceul "Brukenthal" (Sibiu) si univer- sitatea "McGill" (Montreal). A promovat la "Humboldt Universität" (Berlin). Conduce o firma de consultanta din Berlin, specializata în investigatii antifrauda si executive search în Europa de Est. A primit premiul Ernst Habermann 2008 pentru lucrarea de fata.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: